Умерен ислям

by sometcriticalhoughts

Докато си бъбрим сладко за миролюбивия ислям в дискусии в социалните мрежи и се възмущаваме на лошите терористи развалящи името на хубавата религия, други хора подготвят още кървави атентати като този в Париж. И не защото следват някаква изкривена версия на исляма, а защото следват написаното в Корана и примера на Мохамед. И докато не признаем пред себе си, а и не положим усилия (тоест да прочетем повече за тази религия), за да разберем, че ислямският тероризъм е точно ислямски, то борбата ни с него ще е като борба с вятърни мелници. Наистина новата религия, в която всички в Европа вярваме, а именно умереният ислям, звучи много привлекателно и миролюбиво, но тя съществува само в главите на левите ни медии. Но истинският Ислям е много по-различен… В този пост ще споделя превода на статията “Умереният ислям е нашата нова религия” от блога на Даниел Грийнфилд, разбира се с негово съгласие. Приятно четене!

Умереният ислям е нашата нова религия

Публикувано от Даниел Грийнфилд в The Sultan Knish blog

сряда, 03.септември 2014

Oще от 11 септември търся умерения ислям и точно като загубен в сушилнята чорап, се оказа на последното място, на което съм очаквал.

Няма умерен ислям в джамиите или в Мекка. Няма да го намерите и в Корана и в Хадисите. Ако искате да намерите умерен ислям, разгледайте изданията на вестниците след някой терористичен акт или се запишете на курс по ислямска религия при унитарните социолози“ носещи фалшиви местни бижута.

Няма да намерите умерен ислям в Саудитска Арабия или Иран, но можете да го намерите в безброй новинарски сайтове, в статии и книги за двете родини на гореспоментия вид ислям.

Няма да намерите легендарната страна на умерените мюсюлмани на изток. Няма да я намерите дори и на запад, защото като всички митове, тя съществува във въображението на онези, които разкзват приказките. Няма да намерите умерен ислям в Корана, но ще го намерите в безброй западни книги относно исляма.

Умереният ислям не е това, в което повечето мюсюлмани вярват, а е това, в което повечето либерали вярват, че мюсюлманите вярват.

Новата мултикултурна теология на Запада е умереният ислям. Умереният ислям е перфектната религия за епохата на секуляризма, тъй като въобще не е религия.

Вземете исляма, преобърнете го отвътре навън и ще имате умерен ислям. Вземете мюсюлманин, който не е влизал в джамия от една година, който може да назове целия състав на Сан Диего Чарджърс (отбор по американски футбол), но не може да назове последователите на Мохамед и ще имате умерен мюсюлманин. Или по-акуратно казано, светски мюсюлманин.

Старите поколения западни лидери са търсили утвърждаването на националните си съдби в божественото. Сегашното поколение на западните лидери търси утвърждаване на техния светски либерализъм в умерения ислям.

Дори, ако за това ще трябва да си го измислят.

Без умерения ислям социалистическите проекти на Европа, които зависят от тежка миграция, се сриват. Американската война срещу терора се превръща в безкраен и безизходен труд, какъвто тя наистина се оказва с появата на ИДИЛ. Мултикултурализмът, пост-национализмът и чувството на вина към Третия свят – всичките се разпадат.

Без умерените мюсюлмани, национализмът се връща, границите се затварят и десните побеждават. Това е, от което се боят.

Ако няма умерен ислям, ако няма умерен Мохамед и умерен Аллах, тогава социалистическото небесно царство на земята трябва да отиде в кошчето за боклук. Големите коалиции, в които ЛГБТ-активисти и ислямисти крещят на евреи за Газа не са бъдещето; те са Ваймарската република на колела.

Да се върнем към Обама в неговия светлокафяв костюм, който уморено каза, че няма стратегия за ИДИЛ. Първоначалният план беше да улови Осама жив, да го постави пред граждански съд, да сключи сделка с умерените талибани и да обяви края на войната срещу тероризма преди междинните избори.

Толкова по въпроса.

Умереният ислям е трудна вяра. За да вярвате в него трябва да пренебрегнете повече от хиляда години документирани история, теология, демографски данни и общо взето всичко, което предшества 1965. Трябва да игнорирате брадатите мъже, които обезглавяват хора, защото те не представляват мнозинството от мюсюлманите, също и Мохамед, който има своя принос в рязането на глави.

Истинкият ислям е тема, за която немюсюлманите, непринадлежащи към никоя вяра, които издигат за свещени само баналностите на „пост-всичко“ обществото, са нетърпеливи да държат лекции, без да знаят нищо за него.

Техният ислям не е религията на Мохамед, на Корана, на Хадисите, на калифите или на последователите на Исляма в страни като Саудитска Арабия, Пакистан, Иран, Ирак или Индонезия. Техният ислям е религия, която не съществува, но която те трескаво вярват, че трябва да съществува, защото без нея техният начин на живот е обречен като този на птицата Додо.

Те не са мюсюлмани. Те не вярват в Аллах или в Корана. Вместо това, те вярват в добротата на исляма, което съществува без да се обляга на свещени книги, теология или божества. Това може да се стори странно на истинските вярващи, но в крайна сметка след всичките техни бедни, парцаливи остатъци от християнството и юдаизма те не си дават труда да обръщат внимание на божества и свещени писания, освен когато става въпрос за подбиране на цитати за толерантността.

Нима е учудващо, че те третират исляма по същия начин?

Истинските умерени мюсюлмани са светски либерали със хлабави християнски или юдаистки убежедения, които са измислили и вярват в умерения ислям, който не съществува извън техните собствени глави. Този светски ислям, който придава смисъл на целия живот, е посветен на социалната справедливост и на универсалната толерантност и е партньор на собствените им деградирали религии. Но те твърде много се страхуват да се събудят и да осъзнаят, че той не съществува.

Когато американските и европейските лидери настояват, че ислямът няма нищо общо с последните ислямски зверства, те не се позовават на религията, практикувана от мюсюлманите, а на въображаема религия, която те си представят, че мюсюлманите трябва да практикуват, защото алтернативата е краят на всичко, в което вярват.

Техният умерен ислям е светлина върху детайлите, отвъд застъпването за социална справедливост, борбата срещу глобалното затопляне, подкрепянето на правата на гейовете, защото той в реалност е мултикултурализъм носещ фалшива брада. Когато западен лидер твърди, че най-новата партида ислямски терористи не говори за исляма, той не защитава мюсюлманите, той защитава мултикултурализмът. Той приема, че мюсюлманите вярват в мултикултурализма, защото самият той вярва в него.

Умереният ислям е просто неправилно написан мултикултурализъм. Неговото съществуване е твърдият предмет на вярата, за онези които вярват в мултикултурализма.

Разубеждаването на вярващ в умерените мюсюлмани от неговата измислена вяра оповавайки се на дългата диря от трупове или цитирайки изпълнените с омраза Хадиси, които призовават за масови убийства, е безсмислено, защото те не са корените на неговата религия. Той не знае какво означава Хадис, нито пък се интересува от това. Като социално справедив човек защитаващ доброто, той си обяснява насилствената следа оставаща след исляма с европейския колониализъм и потисничество.

Той никога не е чел Корана. Той е прочел хиляди статии за това как мюсюлманите са потискани на летищата, в Газа, в Бурма и в анимационните филмчета с Бъгс Бъни. Те са неговите нови благородни диваци и той не иска да чуе и дума против тях. Колонизирал техните идентичности в своето въображение (въпреки копието на Ориентализмът на Едуард Саид, което той държи на нощното си шкафче), той ги третира като отражение на собственото си его.

Когато казвате, че умерените мюсюлмани не съществуват, го наричате лош човек. Когато се съмнявате в исляма, атакувате мултикултурализма и той ще ви нарече расист, независимо от факта, че ислямът е толкова раса, колкото са и комунизмът, нацизмът и фен клубът на Мики Маус.

Умереният мюсюлманин е изобретение на либералния академик, на светския теолог, на баналния политик и на неговия писклив и глупав братовчед – политическия активист. Подобно на парите в бюджетите, с които те подкрепят своите планове и научните доказателства за глобалното затопляне, той не съществува.

А и не е нужно той да съществува. Единственото нужно е ние да вярваме в неговото съществуване.

Деградиралите леви декаденти на християнството и юдаизма чакат месията на умерения мюсюлманин, който ще изглади невъзможностите на мултикултурното им общество като излекува конфликтите между исляма и запада. Но докато го намерят, те ще трябва да вярват не в божественото, а в умерения мюсюлманин.

Реклами