Отричане на реалността

by sometcriticalhoughts

След днешните събитията в Брюксел, където в терористични атаки на летището и в метрото повече от 30 души загинаха и има дозини ранени, мисля, че е време да обявим световното първенство по отричане на реалността. В следващите дни ще имаме уникалната възможност да се насладим на най-талантливите в този напоследък много уважаван спорт. За да участваш в това първенство няма нужда да си тренирал усилено в продължение на години или да си следвал строг режим на хранене, единственото нужно е да си запушиш ушите и да си затвориш здраво очите за всяко мнение различно от твоето.

Така! Вече си готов, но в какво се състои този нов спорт? Правилата са много прости- използвай всяка трибуна и всяка възможност да изкажеш мнението си, което, разбира се, трябва да е възможно най-отдалечено от реалността! Ако си политик можеш да увериш всички, че ислямът е религия на мира. Е, наистина е трудно да намериш много от тази миролюбивост в Корана, Хадисите и биографията на Мохамед, но това са много дебели книги, наистина ли мислиш, че някой от празноглавите ти последователи някога би ги отворил, да не говорим да ги прочете.

Е, ако не си политик не се отчайвай, може трибуната ти да не е толкова голяма, но пак можеш да участваш в отричането на реалността. Ако си журналист можеш да напишеш сложна и объркана статия, в която най-подробно да обясняваш как евреите, Америка, а сигурно и извънземните са виновни за терористичните актове, но не и идеологията на Исляма, която ги вдъхновява. Ако не е виновно някое от гореспоменатите неща, спокойно има още дълъг списък от потенциални виновници, от които да си избереш. Виновен сигурно е капитализмът или колониализмът, или може би кръстоносните походи, или илюминатите, или карикатуристите. Според мен е много вероятно да са виновни карикатуристите и сатириците, все пак те с безсрамния си хумор обиждат миролюбивите последователи на “Религията на мира” и нейния още по-миролюбив пророк. И на горките мюсюлмани не им остават много възможности освен да хванат оръжията и да отидат да се борят с потисничеството по редакции, улици и в домовете на сатириците. Какви смели борци за свобода!

Струва ми се, малко се унесох, време е да се върна към състезанието. Ако нямаш късмета да си политик или журналист, все още има надежда за теб да покажеш, колко си правоверен и неинформиран, какъв голям талант имаш в това да имаш мнение по някой въпрос, но в същото време да не знаеш почти нищо за него. За твое щастие лошият капитализъм е създал трибуна и за теб, от която да участваш в политическия дебат, а именно социалните мрежи. Там ще можеш да изказваш недоизпечени твърдения, да обсъждаш, коментираш, критикуваш и всичко друго, което си пожелаеш. Ще можеш да участваш във все същите дискусии по хиляди пъти. И всеки път, когато загубиш в спора, поради слабите ти аргументи, ще имаш възможност просто да спреш да пишеш, а след няколко дена може пак да споделиш същото мнение, което някой аргументирано е оспорил в предишната дискусия. Но ако не ти се иска да си напрягаш мозъка със сложни разговори по още по-сложни теми, може просто да споделиш някоя картинка.

quran

Например тази, с която нагледно показваш, колко много знаеш за Исляма и Корана, а именно- нищо. А да имаш мнение, въпреки че не знаеш нищо, дава много точки в състезанието по отричане на реалността. Интересното за този така миролюбив цитат е, че никога не се споделя във вида, в който се намира в Корана, а още по-малко вероятно е някой да сподели следващите редове от “книгата на мира”. Но за да не обидим Аллах, като променяме свещените му думи аз ще ги цитирам в пълната им “прелест”. Коран 5:32– “Заради това предписахме на синовете на Исраил, че който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора. А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора. Дойдоха при тях Нашите пратеници с ясните знаци. После мнозина от тях подир това престъпваха на земята.” Е, оказва се, че най-миролюбивото в Корана, което отричащите реалността са успели да намерят е цитат, който се отнася за евреите и всъщност е цитат от талмуда (свещено писание на юдаизма). Но след като разбрахме какво е заповядал Аллах на евреите да видим какво е казал на мюсюлманите. Коран 5:33– “Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение,” Но защо да се занимаваме с такива неприятни текстове като и без да сме ги чели можем да кажем, че те са миролюбиви.

Така изглежда световното първенство по отричане на реалността. Надпреварата ще е вълнуваща и оспорвана. За разлика от обикновените състезания обаче, от това никой няма да спечели нищо…

 

Реклами