Краят на свободата на словото в Европа

by sometcriticalhoughts

Миналата година нашата всеобща леля Меркел реши да покани всички от кол и въже да се разположат в Европа. Не мина много време и това щедро гостоприемство роди и първите си “сладки” плодове -сексуалните атаки в Кьолн на нова година и няколко атентата. Но какво тук значат няколко жертви пред светлото бъдеще на мултикултурализма. Та, след като ни освободи от илюзията, че можем да се чувстваме сигурно в собствените ни държави, на площада до кьолнската катедрала, на летището или на рок концерт, та дори и като отидем на кафене или ресторант, сега е време леля ни Меркел да ни освободи и от още един наш стар и вече много ненужен навик, а именно свободата на словото.

Защото за какво ни е свобода на словото в днешно време? Нали каквото и да кажем и току-виж сме наранили нежните чувства на някой джихадист, на някоя феминистка, или там на някой от всичките обиждащи се. Все пак е на мода да си жертва и колкото по-обиден си, толкова повече можеш да правиш каквото си поискаш. Но ако се казваш Ян Бьомерман и си мислиш, че в ролята си на комик в Германия имаш право да се шегуваш с един мустакат, съвременен диктатор от друга държава1, то тогава много се лъжеш. Не само, че нямаш право на такива своеволия, а и твоят любим канцлер с удоволствие ще сервира главатата ти на този диктатор. Е, това сигурно няма да се случи буквално (поне така се надявам), но ако не това, то поне ще му се извини най-официално и срещу теб ще бъде започнато разследване. Все пак от всички чувствителни най-чувствителни са диктаторите и не можем да си позволим да накърним достойнството им с някаква сатира. А и тази порода винаги е имала силна алергия към сатирата. Пък и каква сатира, и каква свобода на словото в днешно време, нали вече изяснихме, че тя е напълно излишна?! Просто не се вписва с нашия любим мултиислямизъм, мултифеминизъм или мултисоциализъм, или там както искате го наречете!

Така че, ако мислите да изказвате непопулярни мнения, просто се откажете! Свободата на словото вече е нещо от миналото2 и освен ако не сте от някоя от онези официално признати социално онеправдани групи, просто забравете за това да изказвате мнението си!

 

Ето и една скромна карикатура. Приликата с действителни лица и събития е напълно случайна!

merkel erdogan

  1. Да, не само, че нямаш право, но и ще бъдеш разследван, и съден, и записът със стихотворението ти ще бъде изтрит отвсякъде и така нататък.

http://btvnovinite.bg/video/videos/news/berlin-shte-proverjava-dali-satirikat-jan-byomerman-obidil-turskija-prezident.html

http://www.focus-news.net/news/0000/00/00/2225364/

http://www.merkur.de/politik/jan-boehmermann-gedicht-erdogan-nicht-zdf-mediathek-aber-video-hier-schauen-6309683.html

  1. Да, наистина е нещо от миналото, от далечното минало… Даже запорожците през XVII век са имали повече свобода на словото от германците в днешно време!

 

Реклами