Феминизъм и менинизъм

by sometcriticalhoughts

Кой е по-по-най в това да е социална жертва- мъжете или жените? Водят се всякакви спорове и се изказват всякакви твърдения. Ако попиташ някоя феминистка ще чуеш, че жените са второстепенни граждани, 1 от 5 жени ще бъде изнасилена, на жените се плаща по-малко от на мъжете, мъжете имат пълна власт над жените и така нататък. Е, сигурно доста от тези неща са истина ако говорим за Саудитска Арабия, но в цивилизования свят нещата далеч не стоят така. Благодарение на всичките глупости сътворени от липсата на цел и кауза на модерния феминизъм естествено се появяват и противоположни движения- менинизъм(движение за правата на мъжете).

И какво казват менинистите? Казват, че в повечето високо рискови професии работят предимно мъже, че мнозинството от самоубийствата се извършват от мъже, че при война главно мъжете жертват живота си, че при развод и други семейни проблеми жената е отявлено привилигирована и така нататък. Като цяло твърденията на менинистите са доста по-близки до реалността и появяването на такова движение е напълно разбираемо- при агресивността и пълното откъсване от реалносста на противоположното такова- феминизмът. Това обаче не го прави по-смислено. Защо? Просто защото мъжете са по-подходящи за професии като миньори или войници от жените. Мъжете имат естествения инстинкт като физически по-силните да защитават жените и децата и да вършат “мръсната работа”. Но когато важността на ролята на мъжете в обществото се отрича и съществуването на мъжете се приравнява с потискане на жените, то тогава такива, бих казал неестествени за мъжката природа, движения се появяват.

Е, ще го кажа накратко има социални несправедливости и към мъже и към жени, ако искате да се занимавате с тях, независимо дали сте жени или мъже, занимавайте се и ги решавайте ако можете. НО! Престанете с тази борба кой е по-голямата жертва! Мъжете и жените работят по-добре заедно, отколкото един срещу друг и като цяло са добри в различни неща и не толкова добри в други, така че е по-добре, когато се допълват. А феминистките и менинистите могат да престанат да разделят света на отбори и да се чудят кой от проблемите му да запишат на своята сметка. Животът не е перфектен и в него има несправедливости- това не значи, че другия пол ги е създал, за да ви потиска.

Така че всички може да се успокоят, да си поемат въздух и да спрат да бъдат професионални жертви! И още нещо специално за феминистките- ако менинизмът не ви харесва, то тогава си намерете смислена кауза, като например отношението към жените в исляма и престанете да създавате измислени проблеми и да превръщате другия пол във враг номер едно, защото точно с това и предизвиквате появяването на движения като менинизмът. Това е всичко!

Реклами